Hund Valp

Hundkläder – gulligt och praktiskt

Hundkläder är mer än bara en gullig accessoarer för din fyrbenta vän. Under kalla vintrar och blåsiga dagar kan det vara skönt för din jycke att få lite extra värme i form av ett gosigt hundtäcke eller en varm en varm hundtröja. Men det är viktigt att du inte låter ditt modesinne svara på frågan om hunden ska ha på sig kläder, låt istället hund och väder bestämma kläder.

Kan jag klä upp min hund i hundkläder?

Svaret på den frågan är, som så mycket annat i livet, att det beror på. Det beror på hunden, klimatet ni bord vilken typ av kläder det är du vill klä den i. Du känner din hund bäst och vet antagligen när den känner sig bekväm och när den känner sig obekväm. Om du beställer hem ett hundplagg och det visar sig att hunden inte gillar att gå i kläder är det nog bäst att du undviker det i framtiden.

Hundkläder på vintern

Alla hundraser är olika och har olika tolerans för både värme och kyla. Genom århundraden av avel har vissa hundraser anpassat sig helt för varmare klimat och kan, på så vis, tycka illa om att vara ute i den kalla nordiska vinterkylan. 

Här är några exempel på hundraser som är mindre anpassade för svår kyla:

  • Whippet
  • Mops
  • Chihuahua
  • Greyhound
  • Boxer
  • Tax

Äger du någon av dessa hundraser, eller vet med dig att din hund inte gillar att gå ut under de kallare dagarna på vintern, kan det vara bra att investera i lite varmare hundkläder. Men tänk på att du aldrig bör tvinga en nedkyld hund att vara ute, även om den är i full mundering.

Var kan jag köpa hundkläder?

De flesta seriösa hund- och husdjursbutiker säljer hundkläder, hundjackor och täcken. Ta en titt nästa gång du besöker din lokala hundbutik och se vad de har för sortiment på plats. För den lite mer modemedvetna hundägaren kan jag rekommendera att ni köper era hundkläder på doggie.se då de flesta husdjursbutiker endast lagerför det absolut viktigaste, som regnkläder och jackor.