Hund Valp

Ha ett hundsäkert julfirande!

Julen är en underbar tid för både barn och vuxna. Du får pynta hemmet, handla julklappar och baka massvis med gott julgodis. Men även om julen kan vara fantastisk för oss människor kan den vara väldigt farlig för våra fyrbenta vänner. Som tur är finns alltid något du kan göra för att se till att du och din hund kan fira en alldeles underbar och hundsäker jul tillsammans under många år framöver. Här har du tre tips som hjälper dig hålla julfirandet säkert för både dig och din hund. 

 Se till att granen står stadigt och säkert

Oavsett om du har köpt in en liten plastgran eller om du föredrar den äkta varan är det viktigt att du alltid ser till att din julgran står stadigt på golvet. Varje år hör vi skräckhistorier om familjer där katter och hundar lyckats riva ned granen och antingen skadat sig av fallet eller lyckats skära upp tassarna på trasiga dekorationer. Har du en hund hemma, speciellt om det är en liten valp, är det oerhört viktigt att du ser till att alltid säkra din gran så att den står stadigt på marken och inte riskerar att trilla. Har du dessutom en väldigt busig lite hund kan det vara bäst att sätta upp någon slags galler eller skydd runt granen så att din hund inte kan komma åt basen eller grenar. 

Dekorera högt och försiktigt

Visst är det kul att dekorera huset med änglar, tomar och julkulor. Men för dig som är hundägare kan situationen snabbt bli kritisk om din lilla jycke lyckas komma åt något den inte borde. För att undvika onödiga turer till veterinär och djursjukhus är det därför viktigt att du tänker på din hund när du dekorerar ditt hem. Se till att hänga de lite farligare pyntet så långt borta från golvet som möjligt och undvik gärna att använda ståltråd när du hänger upp ditt egengjorda pynt. 

Dekorera inte med mat

För många kan det vara kul att hänga upp en apelsin full med nejlika eller att ha choklad-änglar hängandes från granen. Men om du har en glupsk liten rackare där hemma som gillar att orsaka otyg kanske det är bäst att skippa mat-dekorationerna i år och istället välja lite mer hundvänliga alternativ. Samma sak gäller för dig som älskar att ställa fram skålar med julgodis och annat gott under julen som hunden kan tänkas vilja komma åt.

Bonus – glöm inte njuta

Julen är till för att koppla av och njuta med din familj. Något som blir mycket enklare om du slipper oroa dig för vad Fido hittar på när du går på toa. Genom att vara smart med dina dekorationer får du den sinnesro du behöver för att verkligen njuta av denna fantastiska högtid.