Hund

Behöver min jycke ett par hundskor?

Hundskor är inte bara en accessoar för modemedvetna hundägaren. Beroende på vart du och din jycke bor kan ett par bra hundskor göra stor skillnad i hundens liv och bespara både dig många onödiga veterinärbesök i framtiden. 

Aktiva hundar behöver skydd om tassarna

Lever din hund ett aktivt liv? Tar du med din hund på långa promenader, löprundor eller följer den med dig ut i jaktmarkerna? Då kan det vara bra att investera i ett par hundskor som kan skydda din hunds små tassar mot både hård terräng och väder. Skulle du klara av att utföra alla era aktiviteter barfota eller i ett par strumpor? Om svaret är nej betyder det sannolikt att din hund inte heller vill göra det. Tänk på att din hund inte kan byta sin tassar på samma sätt som du kan byta skor, därför är det extra viktigt att värna om hundens små trampdynor så att de håller sig hela och friska hela livet.

Även storstadshundar kan behöva hundskor

Men det är inte bara hundar med en aktiv livsstil som kan behöva ett par skyddande hundskor eller strumpor. Även tassar som håller till i storstaden kan behöva ett extra skydd, speciellt om det är en bit till ert närmaste grönområde. 

Skydda hunden från kylan och isen

Vissa hundraser är inte vana vid nordens kalla klimat och kan enkelt få köldskador på både trampdynor och tassar om de får vara ute i snön för länge. Ett enkelt sätt att undvika detta är att klä din hund i ett par varma hundskor som både skyddar tassarna och håller dem torra. På så vis håller sig hunden bekväm samtidigt som du torka bort våra tassavtryck i hemmet efter varje promenad. 

Håll hundens tassar svala under heta sommardagar

Har ni någonsin gått barfota över varm asfalt? Det kan svida till rejält under fötterna, speciellt under sommarens varmaste dagar. Även om stekhet asfalt är lite mindre vanligt i det nordiska länderna krävs det inte mycket för att din hund ska få brännskador eller känna obehag när ni är ute och traskar. Se till att skydda din hunds känsliga trampdynor från varm asfalt med ett par hundskor. Din hund kommer tacka dig!

Hundskor hjälper dig hålla hemmet rent

Hundar är inte som vi människor. Där vi ser gyttja ser hunden en utmärkt lekplats att utforska. Även om din din hund föredrar att hålla sig torr och ren är det oundvikligt att ni stöter på smuts, lerig mark och andra föroreningar när ni är ute på promenad. Ett par hundskor eller hundstrumpor kan enkelt hjälpa dig minska mängden tid du behöver lägga på att torka av eller bada din hund. Kombinera hundskorna med en praktisk regnjacka under regniga dagar för att se till att du alltid har en torr, ren och glad jycke i huset.