Hund Valp

5 saker din hund behöver i höst

Hösten har gjort sitt intåg i landet och på många håll har regn, rusk och mörker redan börjat göra sina intrång. Alla hundägare, speciellt de som haft valp under höstmånaderna, vet hur jobbig hösten kan vara. Men om du tycker det är jobbigt att gå ut med din hund på hösten skulle du bara veta vad din hund tycker! Visst finns det hundar som älskar att leka i pölar och nosa på höstfärgade löv, men blöta tassar och fuktig päls gör ingen lycklig. Därför har vi tagit fram 5 tips på produkter som varje hundägare och hund behöver för att göra höst och tidig vinter till en mer behaglig tid.

1. Regnkläder är ett måste

Vi har lyft frågan om regnkläder i vår artikel om “hundkläder” men det tåls att upprepas här också! Vi rekommenderar alla hundägare, speciellt om du har en hund med extra tjock päls, att investera i vattenavvisande hundkläder eller hundtäcke. En blöt och kall hund löper risken att få en luftvägsinfektion som lätt kan utvecklas till lunginflammation om man inte är försiktig. Därför är det extra viktigt att hålla jycken torr under årets kyligare dagar. 

2. Syns ni inte, finns ni inte!

Det är knappast en nyhet att höst och vinter betyder mörkare dagar. Se till att skydda både dig själv och din hund när ni är ute på sena, eller tidiga, promenader. Med en reflexväst och / eller ett reflexkoppel gör du det enklare för bilister och cyklister att se dig när du är ute i höstmörkret. Undvik onödiga skador och allvarliga olyckor, investera i en reflexväst till din jycke och, gärna, till dig själv. 

3. Tassalva för mjukare tassar

Precis som för oss människor kan våtare och kallare väder göra att vår hud torkar ut. Din om din hund ofta är ute på blöta markunderlag utan skor händer det lätt att hundens trampdynor torkar ut vilket kan leda till smärtsamma sprickor och irritation. Se till att applicera lite återfuktande tassalva eller aloe vera gel efter att ni har varit ute för att se till att hundens tassar och trampdynor håller sig mjuka och hela.

4. Hundskor gör livet lite lättare för er båda

Den svenska hösten är känd för att vara blöt, lerig och kall. Om du vill göra så mycket du kan för att undvika att din hund springer runt i huset med sina blöta och leriga tassar kan ett par hundskor göra susen. Dessutom ger de hunden ett skyddande lager som håller tassarna hela, rena och varma oavsett väder. 

Inte övertygad? Läs gärna vår artikel om varför du bör investera i ett par hundskor. 

5. Hundleksaker som klarar av alla väder

Hundar vill nästan alltid leka, oavsett var de är eller hur vädret är. Men vissa leksaker, som dragrep i textil och gosedjur, blir lätt smutsiga och illaluktande om de tas med ut i regn och rusk. Därför kan det vara en bra idé att investera i lite mer robusta hundleksaker i plast eller PU. Det finns ett stort utbud av hund- och bitleksaker som är tillverkade i bitvänligt material som både är giftfritt och klarar av fuktiga miljöer utan att behöva tvättas eller torkas. Se till att din jycke kan leka fritt och ha kul året runt med hundleksaker som klarar alla väder.